Четвер, 25.04.2024, 22:30
Павлівська сільська рада
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2016 » Листопад » 14 » Правила благоустрою території села Павлів.
16:30
Правила благоустрою території села Павлів.

 

ПАВЛІВСЬКА  СІЛЬСЬКА      РАДА

РАДЕХІВСЬКОГО   РАЙОНУ   ЛЬВІВСЬКОЇ   ОБЛАСТІ

У   СЕСІЯ   VІІ   СКЛИКАННЯ

                                                                            Р І Ш Е Н Н Я  № 16

 

 від  25  травня   2016  року

 

Про  затвердження  правил    благоустрою  території                                                                                 села  Павлів  Радехівського району   Львівської  області 

 

 

        З метою забезпечення благоустрою, чистоти і порядку на території   Павлівської сільської ради та підвищення відповідальності посадових осіб підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності, і громадян за стан благоустрою та санітарний стан села, керуючись п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, відповідно до ст.10 Закону України “Про благоустрій населених пунктів”, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити  Правила  благоустрою  села  Павлів  Радехівського  району  Львівської  області.

2. Виконавчому комітету Павлівської сільської ради забезпечити реалізацію та контроль за виконанням відповідних положень Правил.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії :з питань економіки  і  бюджету, комунальної власності  і  благоустрою, та землеустрою.

 

 

 

Сільський  голова                                                            Карплюк  В.Є.                                                                                   

 

 

                                     Затверджено:

                                                                Рішенням У сесії 7 скликання                         

                                                                  Павлівської сільської ради від

                                                                           25.05.2016 № 16

ПРАВИЛА 
благоустрою території села Павлів Радехівського району                              Львівської області

 

Розділ 1. Загальні положення

1.1. Правила благоустрою території села Павлів (текстова частина) (далі – Правила) є нормативно-правовим актом, яким установлюється порядок благоустрою та утримання об'єктів благоустрою села Павлів, визначаються правові, економічні, екологічні, соціальні та організаційні основи благоустрою.

1.2. Правила спрямовані на створення умов, сприятливих для життєдіяльності  людини, і є обов’язковими для виконання на території села Павлів всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності та підпорядкування, органами самоорганізації населення, а також громадянами, у тому числі іноземцями та особами без громадянства.

1.3. Об'єкти благоустрою села Павлів використовуються відповідно до їх функціонального призначення для забезпечення сприятливих умов життєдіяльності людини на засадах їх раціонального використання та охорони з урахуванням вимог цих Правил, місцевих правил забудови, інших вимог, передбачених законодавством України.

1.4. Організацію благоустрою села Павлів забезпечують органи місцевого самоврядування відповідно до повноважень, установлених законодавством.  Благоустрій здійснюється в обов'язковому порядку на всій території села Павлів.

1.5. Повноваження Павлівської сільської ради та органів самоорганізації населення у сфері благоустрою визначені Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про органи самоорганізації населення», іншими нормативно-правовими актами.  

1.6.  Павлівська  сільська рада забезпечує вільний доступ населення, підприємств, установ, організацій всіх форм власності до цих Правил. Правила є відкритими та доступними.

1.7. Правила забезпечують державні, громадські та приватні інтереси.

1.8. Правила розроблені та діють на підставі Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про рекламу», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про відходи», «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», «Про планування та забудову території», «Про дорожній рух», кодексів України, інших нормативно-правових актів і нормативних документів, що регулюють відносини в сфері благоустрою.

1.9. Правила містять загальнообов'язкові на території села Павлів норми, за порушення яких винні особи притягуються до відповідальності, встановленої законодавством України.

Розділ 2. Визначення термінів

2.1. У цих Правилах терміни вживаються в такому значенні:

Балансоутримувач - власник або юридична особа, яка за договором з власником утримує на балансі відповідне майно, а також веде бухгалтерську, статистичну та іншу, передбачену законодавством, звітність; здійснює розрахунки коштів, необхідних для своєчасного проведення капітального і поточного ремонтів та утримання, а також забезпечує управління цим майном і несе відповідальність за його експлуатацію згідно з законодавством.

Користувачі дорожніх об'єктів - учасники дорожнього руху, власники та користувачі земельних ділянок, що знаходяться в межах «червоних ліній» сільських вулиць   і   доріг, а також власники (користувачі) малих архітектурних форм комерційного призначення, рекламних засобів та інженерних комунікацій і споруд, розташованих у зазначених межах.

Мала архітектурна форма комерційного призначення - невелика споруда для здійснення підприємницької діяльності торговельно-побутового призначення, що виконується з полегшених конструкцій і встановлюється тимчасово без улаштування заглиблених у ґрунт фундаментів.

Мала архітектурна форма некомерційного призначення – штучний архітектурно-об’ємний елемент (лави, урни, зупинки громадського транспорту, паркани, огорожі, альтанки, декоративні скульптури та композиції, пам’ятники, меморіальні дошки, обладнання дитячих та спортивних майданчиків, вази для квітів, фонтани та декоративні басейни, покажчики найменування вулиць, вуличні годинники, інформаційні колони та інш.)

Пам'ятка - об'єкт культурної спадщини, який занесено до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

  Паспорт зовнішнього оздоблення фасаду – складова частина проектної документації, в якій визначається матеріал оздоблення, кольорові  фарбування фасадів та їх елементів, що окремо погоджується органами архітектури.

Присадибна територія - територія навколо садиби, визначена актом на право власності чи користування земельною ділянкою і призначена для обслуговування сільської садиби.

Реконструкція будинків та споруд, їх фасадів – комплекс будівельних робіт, пов’язаних із зміною техніко-економічних показників або використання об’єкта за новим призначенням у межах існуючих будівельних габаритів.

Ремонт будинків та споруд:

а) поточний - комплекс ремонтно-будівельних робіт та організаційно-технічних заходів, спрямованих на приведення у справний стан зношених конструкцій будівлі, систем інженерного обладнання, відновлення експлуатаційних характеристик будівлі і не пов’язаний зі зміною її техніко-економічних показників;

б) капітальний - комплекс ремонтно-будівельних робіт, пов’язаних з відновленням або покращанням експлуатаційних показників із заміною або відновленням несучих або огороджувальних конструкцій та інженерного обладнання без зміни будівельних габаритів об’єкта та його техніко-економічних показників.

Рекламний засіб - засіб, що використовуються для доведення реклами до її споживача.

Утримання будинків, садиб, прибудинкових та присадибних територій - діяльність, спрямована на задоволення потреби фізичної чи юридичної особи із забезпечення експлуатації та/або ремонту жилих та нежилих приміщень, будинків і споруд, комплексів будинків і споруд, а також утримання прилеглої до них (прибудинкової) території відповідно до вимог нормативів, норм, стандартів, порядків і правил згідно із законодавством.

2.2. Інші терміни у цих Правилах вживаються в значенні, що визначені кодексами України, Законами України «Про благоустрій населених пунктів», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про рекламу», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про відходи», «Про охорону атмосферного повітря», «Про охорону культурної спадщини», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», «Про планування і забудову територій», «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», «Про поховання та похоронну справу»,«Про дорожній рух», «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», іншими нормативно-правовими актами та нормативними документами.

 Розділ 3. Права та обов'язки громадян у сфері благоустрою села Павлів

3.1. Громадяни у сфері благоустрою села мають право:

3.1.1. Користуватись об'єктами благоустрою села.

3.1.2. Брати участь в обговоренні правил та проектів благоустрою території села.

3.1.3. Вносити на розгляд органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій пропозиції з питань благоустрою села.

3.1.4. Отримувати в установленому законом порядку повну та достовірну інформацію про   затвердження правил благоустрою території та внесення до них змін, а також роз'яснення їх змісту.

3.1.5. Брати участь у здійсненні заходів з благоустрою села, озелененні та утриманні в належному стані садиб, дворів, парків, площ, вулиць, кладовищ, обладнанні дитячих і спортивних майданчиків, ремонті шляхів і тротуарів, інших об'єктів благоустрою.

3.1.6. Вимагати негайного виконання робіт з благоустрою села в разі, якщо невиконання таких робіт може завдати шкоди життю, здоров'ю або майну громадян.

3.1.7. Звертатись до суду з позовом про відшкодування шкоди, заподіяної майну чи здоров'ю громадян унаслідок дій чи бездіяльності балансоутримувачів об'єктів благоустрою.

3.2. Громадяни   у   сфері   благоустрою   села зобов'язані:

3.2.1. Утримувати в належному стані закріплені за ними в установленому порядку території.

3.2.2. Дотримуватися вимог цих Правил.

3.2.3. Не порушувати права і законні інтереси інших суб'єктів у сфері благоустрою села.

3.2.4. Відшкодовувати в установленому порядку збитки, завдані порушенням законодавства з питань благоустрою населених пунктів.

3.2.5. Укладати самостійно або разом з іншими громадянами договори на вивезення твердих побутових відходів згідно з вимогами діючих санітарних норм.

3.2.6. Здійснювати придбання, розміщення та функціонування сміттєзбірників (урн, контейнерів) для роздільного збору сміття та твердих побутових відходів на об’єктах благоустрою, утримувати їх в належному санітарно-технічному стані згідно з санітарними нормами та цими Правилами.

3.2.7. Дотримуватись правил утримання та поводження з домашніми та іншими тваринами.  

3.2.8. Виконувати інші обов’язки у сфері благоустрою, передбачені Законом України «Про благоустрій населених пунктів», цими Правилами, рішеннями центральних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, іншими нормативно-правовими актами в сфері благоустрою. 

 Розділ 4.   Права та обов'язки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб – підприємців у сфері благоустрою села Павлів

4.1. Підприємства, установи та організації, фізичні особи – підприємці у сфері благоустрою села мають право:

4.1.1. Брати участь у розробленні планів соціально-економічного розвитку села Павлів в тому числі, що стосується заходів з благоустрою території села.

4.1.2. Брати участь в обговоренні проектів нормативно-правових актів, що регулюють відносини у сфері благоустрою.

4.1.3. Вимагати зупинення робіт, що виконуються з порушенням цих Правил або призводять до нецільового використання території села.

4.1.4. Вимагати негайного виконання робіт з благоустрою в разі, якщо невиконання таких робіт може завдати шкоди життю або здоров'ю громадян, їх майну, майну юридичної особи, фізичної особи-підприємця.

4.1.5. Брати участь у роботі комісій з прийняття в експлуатацію нових, реконструйованих та капітально відремонтованих об'єктів благоустрою.

4.1.6. Вносити на розгляд органів місцевого самоврядування пропозиції щодо поліпшення благоустрою села.

  4.2. Підприємства, установи та організації, фізичні особи – підприємці у сфері благоустрою села зобов'язані:

4.2.1. Утримувати в належному стані території, надані їм в установленому порядку, у тому числі утримувати в належному стані закріплені за ними на умовах договору з балансоутримувачем об'єкти або їх частини.

4.2.2. Здійснювати благоустрій території житлової та громадської забудови з урахуванням вимог до використання цієї території відповідно до затвердженої містобудівної документації, місцевих правил забудови, а також встановлених державних стандартів, норм і правил.

4.2.3. Постійно утримувати в належному стані фасади будівель і споруд, не допускати фарбування монументів, пам’ятників, скульптурних композицій без погодження з управлінням архітектури та містобудування Радехівської районної державної адміністрації, управлінням з питань охорони культурної спадщини Радехівської районної державної адміністрації  та дозволу відповідного державного органу охорони культурної спадщини (у разі, якщо об’єкт відноситься до історичної забудови).

4.2.4. Усувати на закріплених за ними об'єктах благоустрою або їх частинах за власний рахунок та в установлені строки пошкодження інженерних мереж або наслідки аварій, що сталися з їх вини.

4.2.5. Усувати на закріплених за ними об'єктах благоустрою або їх частинах наслідки надзвичайних ситуацій природного характеру, а техногенного характеру - якщо вони сталися з їх вини.

4.2.6. Проводити згідно з планами, затвердженими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, інвентаризацію та паспортизацію закріплених за ними об'єктів благоустрою або їх частин.

4.2.7. У процесі утримання об'єктів благоустрою або їх частин дотримуватися відповідних технологій щодо їх експлуатації та ремонту, регулярно здійснювати заходи щодо запобігання передчасному зносу об'єктів, забезпечення належних та безпечних умов їх функціонування.

4.2.8. Відшкодовувати збитки та іншу шкоду, завдані ними внаслідок порушення законодавства з питань благоустрою та охорони навколишнього природного середовища, відповідно до чинного законодавства.

4.2.9. На підставі укладених договорів із спеціалізованими підприємствами забезпечувати вивезення сміття, відходів (у тому числі твердих побутових, негабаритних, будівельних, харчових та інших), вторинної сировини згідно з вимогами діючих санітарних норм.

4.2.10. Забезпечувати придбання, розміщення та функціонування сміттєзбірників (урн, контейнерів) для роздільного збору сміття та твердих побутових відходів на об’єктах благоустрою, утримувати їх в належному санітарно-технічному стані згідно з санітарними нормами та цими Правилами.

4.2.11. Проводити своєчасне відновлення зовнішнього вигляду малих архітектурних форм некомерційного призначення згідно з паспортами, забезпечувати утримання та збереження зелених насаджень.

4.2.12. Розташовувати об`єкти торгівлі, громадського харчування, побутових послуг та розваг, рекламоносіїв на територіях парків, рекреаційних зон, садів, зон зелених насаджень, скверів і майданчиків для дозвілля та відпочинку та біля пам’яток культурної спадщини з обов’язковим погодженням з управлінням з питань охорони культурної спадщини, органами Радехівської районної державної адміністрації, охорони культурної спадщини обласної державної адміністрації, балансоутримувачем.

4.2.13. Виконувати інші обов’язки у сфері благоустрою, передбачені Законом України «Про благоустрій населених пунктів», рішеннями центральних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, цими Правилами, іншими нормативно-правовими актами.

 

 

 

Сільський голова                                                                    В.Є.Карплюк

 

Переглядів: 261 | Додав: Pavliv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Автострахування
Автострахування в с.Павлів тел.(097) 284-86-85
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz